Framtiden?

0

Varning: Mitt liv skiljer sig från alla andras. Texten nedan är baserad på mina erfarenheter och representerar mina åsikter.

Så… du är osäker på vad du vill göra i framtiden?

Här är det korta svaret: Välkommen till klubben!

Det finns bokstavligen ingen som är säker på deras framtid. Givetvis så finns det vissa som har planer och följer dem livet ut. Vissa personer har planer så som att börja på ett universitet, för att sedan skaffa jobb, gifta sig vid 28, ha tre barn vid 33, gå i pension vid 55 etc.

Det är dock inte min historia, dessutom tror jag inte att det stämmer överens med alla i Sverige. Givetvis finns det folk som lyckas med deras planer. Du kan planera ditt liv om du vill, planera är helt okej. Jag tycker faktiskt det är viktigt att man har mål i livet, något som aspirera en att göra något stort & lyckat (vad det nu må vara).

För vissa är den största bedriften att ge upphov till ett nytt liv, dvs. föda barn . Vissa anser att ha ett barn är den största glädje och livsbedrift som en människa kan åstadkomma. Sen finns det folk som har andra planer; vissa kanske vill bli statsminister, förändra synen på Hållbart Byggande eller kanske flytta utomlands…. Vad vet jag?

Oavsett vad för slags planer du skapar i livet så måste du inse att allt kan hända i ett ögonblick, både på gott och ont. Din flickvän blir gravid, din mamma dör, det blir politiskt uppror, du är inblandad i en trafikolycka, du blir förälskad, du förlorar alla pengar på Texas Hold Em, du blir arresterad eller så händer inget…

Det spelar ingen roll vad som händer. Syftet är att vilken dags som helst, när som helst, så kan ditt liv förändras och det kan få drastiska konsekvenser. Anledningen till att jag nämner detta är att jag tror vi måste vara flexibla som människor. Jag anser att vi behöver rum till att uppleva livet och göra beslut som grundar sig på våra egna upplevelser.

Om du är 19 år och inte vet vad du vill göra med resten av ditt liv så spelar det ingen roll. Det är bra, du vet ändå inte ett skit om hur världen fungerar! Jag tycker vi ska ge oss själva rum att växa och förändras. Problemet uppstår när vi låser oss in på en specifik väg, för vem vet om det är den rätta vägen?

För att ta ett verkligt exempel:
Jag var extremt nära på att inte hamna i klass NVB10. Min “plan” från början var att gå programmering, men efter en del diskussioner med min far så hamnade jag på Rudbeck istället. Tro mig när jag säger detta; jag gjorde rätt val. Det lilla valet har haft en enorm betydelse för min framtid, och det är faktiskt svårt att beskriva det med ord. Tror du att jag skulle ha skapat den här sidan (eller nåt liknande) om jag inte hamnat i klass NVB10?

Det är just det som är det skrämmande med att vara ung och lista ut vad man vill göra i framtiden, man vet inte vad som kommer att hända. Men oroa dig inte, som jag skrev tidigare: Ingen vet hur deras framtid kommer att se ut! Att vara osäker på vad du vill göra i framtiden är helt normalt. Till och med jag är osäker på min egen framtid :) Om du är osäker på vad du vill göra så är det ända jag kan säga till dig: ”Du behöver egna erfarenheter, någon form av livserfarenheter som hjälper dig att göra rätt beslut.”

Jag tror inte det är så svårt att hitta något, vad som helst, som du tycker är intressant. Tänk tillbaka på tiden när du var liten, vad älskade du att göra då? När det kommer till vad du ska välja att göra i framtiden så kan ingen välja det åt dig. Inte dina föräldrar, inte din partner, inte dina bästa kompisar, inte ens jag! Det är bara du som kan bestämma det själv.

Så jag har tyvärr inga råd på vad du, specifikt, ska göra i framtiden. Det ända sättet för dig att välja något som du vill jobba med, är om du har någon form av livserfarenhet som kan stödja ditt val.

Va’ dumdristig och hänsynslös! – meningen är att du ska göra massvis med misstag när du är ung. Låt dina skosnören vara oknutna i några minuter, vem bryr sig? Gå ut i världen, hitta på nåt kul och kom tillbaka när du känner dig redo.

Jag vet inte hur min framtid kommer att se ut. Du vet inte hur din kommer att se ut. Det är ingen som vet hur deras framtid kommer att se ut. Med de orden vill jag att du ska känna dig någorlunda lugn inför framtiden, det löser sig (sa han som sket i badkaret) :)

// Wisén

20140103-002742.jpg
Här är en bild på hemsidan från mitt hem, visst är hon vacker? <3

Share.

About Author

Din hjälp i nöden :P

Leave A Reply